Nieuw op Instagram!

In juni zijn er een hoop nieuwe functies bijgekomen! Wij zetten ze voor je op een rij en laten zien hoe je dit kunt toepassen.

In juni zijn er een hoop nieuwe functies bijgekomen! Wij zetten ze voor je op een rij en laten zien hoe je de nieuwe functionaliteiten kunt toepassen.

IGTV
De grootste verandering bij Instagram is IGTV. Heb jij aan een story van één minuut niet genoeg? Met IGTV, het videoplatform van Instagram, kun je nu video’s uploaden van een uur. Je kunt de video’s selecteren op een voor jou goed moment, je kunt ook direct door naar een volgende video. Vervolgens kun je de video’s liken, erop reageren en versturen in een direct message. Ideaal als jij je doelgroepen meer dan een korte video wil sturen. IGTV is ideaal voor iedereen die tegenwoordig via video’s met de doelgroep communiceert. Met deze stap laat Facebook zien verder te willen met Instagram.

STORIES
Ook bij Stories zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De functie @mention Sharing kwam als eerste. Als iemand je noemt in een story, krijg je een bericht dat je bent genoemd in een story en daarbij de optie om deze te delen in je eigen story. Dit kan natuurlijk alleen als je een open account hebt.
Daarna kwam de functie Shoppingbag: als je de sticker met de Shoppingbag ziet kun je er op klikken en krijg je informatie over het product. Voor merken is dit een interessante functie om in een story direct een link te maken met de webshop.
Als laatste kwam de functie Music, waarmee je een nummer in je story plaatsen. Bij de stickers zie je een Music icon, als je daar op klikt krijg je een hele lijst met nummers. Je kunt zoeken op nummer en selecteren op moods of genres. Zo wordt een story nog levendiger.
Ook kun je het nummer op de achtergrond van je story af laten spelen. Als je de camera opent, swipe je naar de nieuwe Music optie, selecteer je het nummer en kun je deze knippen naar het stuk dat je wilt laten afspelen. Ook verschijnt er een sticker met het gekozen nummer en de artiest.

UPDATES

Ook heeft de Instagram app enkele updates doorgevoerd, zo is er een nieuwe Explore pagina waar je nu kunt selecteren op thema. Er verschijnt ook gelijk een overzicht met relevante hashtags die nog beter passen bij jouw interesses. Gekozen thema’s zijn ook weer te verwijderen.

Er zijn nieuwe Camera effects toegevoegd die ontworpen zijn door Ariana Grande, BuzzFeed, Liza Koshy en NBA. Als je dit account volgt kun je deze selecteren via de face icon in de rechterhoek onderaan. Ook als je deze accounts niet volgt, kun je het effect selecteren om het uit te proberen en toe te voegen aan je eigen camera. Dit biedt voor merken een unieke kans om straks eigen effecten te maken en toe te voegen aan het profiel.

Ook is in Instagram Direct de functie Video Chat toegevoegd, je kunt nu videobellen met een persoon of een groep. Je kunt de videochat ook minimaliseren en gewoon doorgaan met het bekijken van je tijdlijn, delen van foto’s in de chat of een story plaatsen.

Bron: Instagram-Press.com

Kom met ons in contact