Douwe Egberts Moederdag campagne 2019-03-04T10:11:35+00:00

Project Description

Douwe Egberts – Moederdag

Bekendheid koffiezetapparaat SENSEO® Up vergroten

Douwe Egberts gebruikte Moederdag als ideaal moment om via een Facebook landingspagina nieuwe koffieapparaat SENSEO® Up te promoten en e-mailadressen te verzamelen.

 Het verhaal

De rijke geschiedenis van Douwe Egberts begint zeer zeker niet in het Facebook tijdperk, maar meer dan 260 jaar geleden in een klein dorpje in Friesland. In 1753 opent Egberts Douwes zijn kruidenierswinkel en meer dan 250 jaar later kent iedereen Douwe Egberts koffie. Met de introductie van Douwe Egberts SENSEO® werd het mogelijk om slechts één kopje koffie per keer te zetten.

Het doel

Douwe Egberts wil awareness creëren voor het nieuwe koffieapparaat SENSEO® Up, het aantal likes vergroten en e-mailadressen van potentiële klanten verzamelen.

De oplossing

Moederdag is door Douwe Egberts aangegrepen om het koffiezetapparaat SENSEO® Up aandacht te geven via een Facebook campagne. Door Facebookadvertsiing werd de doelgroep naar een landingspagina verwezen om kans te maken op het nieuwe koffiezetapparaat. De personen uit de doelgroep die op de Facebook landingspagina terecht kwamen zijn vastgelegd met een Facebook pixel. Perfect voor nieuwe retargeting campagnes. Naast deze opgevangen informatie werden de gegevens van de deelnemers gebruikt voor dataverrijking en emailmarketing.

Campagne beelden

Het succes

De Facebook-app is door vele Facebook-gebruikers niet ongezien gebleven met vele deelnemers als gevolg. Daarnaast is er massaal gereageerd op de berichtgeving over deze campagne op Facebook. De CTR lag dan ook erg hoog. Daarnaast was Douwe Egberts erg tevreden over het conversieratio (bezoekers / deelnemers).

Heb jij ondersteuning nodig bij het creëren
van content en campagnes op Facebook en Instagram?

Neem contact met ons op