Project Description

UNICEF. Voedingscampagne

Ieder kind heeft recht op voeding. De voedingscampagne van UNICEF is ontwikkeld om het verhaal over chronische ondervoeding onder kinderen onder de aandacht te brengen. En donaties te werven om kinderen een gevarieerde maaltijd aan te bieden. Voor deze campagne hebben wij het online concept doorvertaald.

Klant

UNICEF

Datum

September 2019

Type

Campagne

Concept
In Nederland houden we van lekker eten. We eten gevarieerd, lekker en delen dit graag op social media. Maar dat geldt niet voor alle kinderen in de wereld. Ook niet voor Melandra. Zij is te klein en te licht. Deel je menu met Melandra en doneer.  Dit was de uitgangssituatie in de voedingscampagne van UNICEF. Wij hebben het campagneconcept online doorvertaald naar verschillende soorten content. Van brand awareness tot conversie.

Doel
Het doel van de campagne was om het verhaal over chronische ondervoeding te vertellen en donaties te werven zodat UNICEF voedingsprogramma’s kan uitvoeren.

Content
De verschillende foto en video content werd geplaatst op Facebook en Instagram. De insteek van de content was in de eerste fase gericht op de mooie foto’s die wij in Nederland van ons eten maken. Daarna werd een splitscreen gemaakt richting Melandra. Wat hier duidelijk werd was het verschil tussen wat wij eten en wat Melandra eet.  De call-to-action was Deel je menu en doneer. We hebben de content gekoppeld aan ontbijt, lunch en diner. De verschillende geefvoorbeelden waren ook gericht op drie verschillende producten. Zo werd de koppeling gemaakt met ons eten en de UNICEF menu’s.

Over UNICEF
Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben kinderen recht op. Daarom is UNICEF er, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Zij zorgen voor structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs. UNICEF is als eerste ter plekke en vertrekt als laatste.

UNICEF Voedingscampagne2019-12-03T12:29:53+00:00
RB Arbeidsmarktcommunicatie2019-11-26T08:14:13+00:00
Dierenbescherming – Hitteactie2019-11-18T08:34:07+00:00

Samen een campagne starten?

KOM MET ONS IN CONTACT