Succesvolle inhakers: zo doe je dat!

Inhaakdagen zijn een vaak over het hoofd geziene marketingjuweeltje. Terwijl als je inhakers goed inzet deze een grote impact kunnen hebben op de brand awareness van je merk, de betrokkenheid van je doelgroep of de verkoop van je producten. In dit artikel ontdek je hoe je effectief gebruik maakt van inhaakdagen in je (online) campagnes.

Relevante inhakers

De feestdagen zijn natuurlijk voor jou als marketing professional of communicatie specialist het moment om je merk extra in de spotlight te zetten met bijvoorbeeld een adventskalender. Door het hele jaar bieden inhaakdagen zoals Valentijn, Moederdag en Black Friday de kans om je merk te promoten en je verkoopcijfers te stimuleren. Natuurlijk is niet elke inhaakdag relevant voor elk merk. Het is essentieel om de inhaakdagen te kiezen die passen bij je merkwaarden en doelstellingen. Als je bijvoorbeeld als merk een duurzaamheidsthema hebt, kan Wereldmilieudag (5 juni, 2024) perfect zijn om je betrokkenheid bij milieukwesties te tonen.

 

Onderscheid jezelf met inhakers

Door het groeiende aantal merken dat inhaakt op populaire dagen en feestdagen, wordt het steeds uitdagender om origineel te blijven. Je onderscheiden van concurrenten… Hoe pak je het nu aan? We geven je drie tips!

 • Speel met emoties: Inhaakdagen brengen vaak sterke emoties teweeg. Ga voorbij aan de gebruikelijke clichés en probeer de diepere betekenis van de dag te begrijpen. Hoe kun je emoties raken en een connectie maken met je doelgroep?
 • Vertel verhalen: Verhalen vertellen is een krachtig hulpmiddel. Creëer een verhaal dat past bij de dag en je merk. Dit kan mensen helpen om zich beter met je merk te identificeren.

 • Verander de lens: Bekijk de dag vanuit een onverwachte hoek. Wat als je de dag benadert vanuit een maatschappelijk of humoristisch perspectief? Dit kan je inhaker memorabel maken.

Inhaakkalender 2024

Om je te helpen bij het plannen van relevante inhakers hebben we een handige inhaakkalender samengesteld voor 2024. Deze kalender biedt een overzicht van belangrijke inhaakdagen gedurende het hele jaar. Download de kalender nu gratis en zorg dat je nooit een kans mist om je doelgroep te bereiken.

Minder bekende inhaakdagen

Je kunt er ook voor kiezen om je te richten op minder bekende inhaakdagen. Onderstaand een aantal minder bekende inhakers uitgelicht: 

 • Internationale Dag van de Vriendschap (30 juli) – Dit is jouw kans als merk of retailer om vriendschapsgerelateerde producten in de schijnwerpers te zetten. Denk aan geschenken, kaarten en vrijetijdskleding die vriendschap vieren.

   

 • Dag van de Klant (tweede zaterdag van oktober) – Gebruik deze gelegenheid om waardering te tonen aan je bestaande klanten en nieuwe klanten aan te trekken met speciale kortingen en evenementen.
 • Dag van de Liefdadigheid (5 september) – Jij kunt als retailer deelnemen aan liefdadigheidsevenementen, donaties aanbieden of producten verkopen waarvan een deel van de opbrengst naar goede doelen gaat.
   
 • Dag van de Veiligheid en Gezondheid op het Werk (28 april) – Als bedrijf kun je hierop inspelen door veiligheidsspullen en -trainingen aan te bieden aan andere bedrijven en hun werknemers.

Inhaken op belangrijke momenten

Naast de inhaak- en feestdagen is het ook slim om in te haken op momenten. Het is voor jou als organisatie of merk van groot belang om alert te zijn op de actualiteit en trends die relevant zijn voor jouw branche en doelgroep. Door slim in te spelen op deze momenten kun je niet alleen je verkoop stimuleren, maar ook de betrokkenheid bij je klanten vergroten en je merk versterken.

 • Seizoenswisselingen: Elke keer als de seizoenen veranderen, opent dit voor jou als retailer een nieuwe deur. Denk aan het lanceren van lente- en zomercollecties, het organiseren van winter sale, het aankondigen van herfstpromoties en meer.

   

 • Sportevenementen: Grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen, het WK voetbal of de Super Bowl, bieden jou als retailer een geweldige kans om sportgerelateerde producten, voedingsmiddelen, dranken en elektronica te promoten met speciale aanbiedingen en evenementen.
 • Gezinsgebeurtenissen: Vergeet persoonlijke mijlpalen zoals geboorten, verjaardagen en jubilea niet. Dit zijn momenten waarop mensen graag geschenken kopen en vieren. Jij kunt inspelen op deze emotionele momenten.
 • Nieuwe wetgeving en regelgeving: Veranderingen in wet- en regelgeving, zoals belastingvrije weekenden, kunnen voor jou als retailer kansen bieden om speciale aanbiedingen te lanceren en klanten aan te trekken.

Met de juiste strategieën, creatieve benaderingen en een goed geplande inzet, kunnen inhakers een krachtig instrument zijn om betrokkenheid, bewustwording en loyaliteit op te bouwen. Dus waar wacht je nog op? Wees creatief, kies de juiste inhaakmomenten en download onze inhaakkalender om je marketingcommunicatie naar een hoger niveau te tillen.

Deel artikel
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp