Branches

Onderwijs

Het onderwijs, een bruisende wereld waar elke dag nieuwe generaties worden gevormd en waar de toekomst wordt geschreven. Als onderwijsorganisatie sta je voor unieke uitdagingen. Hoe trek je de juiste studenten aan? Hoe vergroot je de betrokkenheid van ouders en stakeholders? En hoe zorg je voor een naadloze overgang naar digitaal leren en nieuwe technologieën?

Diensten & oplossingen voor het onderwijs

Bij OBM begrijpen we de complexiteit en de specifieke behoeften van de onderwijssector. We geloven in de kracht van educatie en in het bouwen van sterke verbindingen tussen onderwijsinstellingen, studenten, ouders en de bredere gemeenschap. Ons team van ervaren professionals staat klaar om jouw organisatie te ondersteunen en samen te werken aan het creëren van een leeromgeving die inspireert, motiveert en transformeert.

Uitgelichte uitdagingen binnen de onderwijssector

Als full service marketingbureau kunnen we bij al deze vraagstukken ondersteunen door het ontwikkelen en uitvoeren van strategische marketing- en communicatieplannen, het creëren van boeiende content, het optimaliseren van online kanalen, het organiseren van evenementen en het bieden van expertise op het gebied van branding en positionering. Samen kunnen we de uitdagingen van de onderwijssector aangaan en zorgen voor groei en succes.

 • Toenemende concurrentie
  De onderwijsmarkt wordt steeds competitiever, met meer instellingen en programma’s die strijden om de aandacht van potentiële studenten. Het is een uitdaging om als organisatie op te vallen en de juiste doelgroep aan te spreken.
 • Veranderend oriëntatiegedrag
  Studenten en ouders oriënteren zich steeds meer online en maken gebruik van verschillende kanalen en informatiebronnen om beslissingen te nemen. Het is belangrijk om de verschuiving in het oriëntatie- en beslissingsproces bij te houden en effectieve digitale marketingstrategieën toe te passen.
 • Digitalisering van het onderwijs
  Technologische ontwikkelingen hebben geleid tot een toenemende digitalisering van het onderwijs. Als instelling moet je hierop inspelen door je online aanwezigheid te versterken, online leeromgevingen te optimaliseren en gepersonaliseerde communicatiekanalen aan te bieden.

Jouw vraagstuk, onze expertise

Bij OBM zijn we experts in het ontwikkelen van effectieve marketing- en communicatiestrategieën voor de onderwijssector. We begrijpen dat elke onderwijsinstelling uniek is en een eigen verhaal heeft. We helpen je dit verhaal te vertalen naar krachtige branding, aantrekkelijke content en doelgerichte campagnes. Of het nu gaat om het creëren van een sterke online aanwezigheid, het opzetten van succesvolle wervingscampagnes of het versterken van de betrokkenheid van ouders en stakeholders – wij staan klaar om je te helpen jouw onderwijsorganisatie naar nieuwe hoogten te brengen.

Mogelijke vraagstukken waarbij wij jou kunnen helpen:

 • Hoe kunnen we de zichtbaarheid en naamsbekendheid van de onderwijsinstelling worden vergroot?
 • Hoe kunnen we een sterke en consistente merkidentiteit ontwikkelen?
 • Op welke manieren kunnen we nieuwe studenten aantrekken en het aantal inschrijvingen verhogen?
 • Hoe kunnen we de betrokkenheid van ouders, alumni en stakeholders verbeteren?
 • Hoe kunnen we de website en online gebruikerservaring optimaliseren?
 • Wat zijn effectieve wervings- en retentiestrategieën die geïmplementeerd kunnen worden?
 • Hoe kunnen nieuwe technologieën en digitale leermiddelen geïntegreerd worden?
 • Op welke manieren kunnen we docenten trainen en ondersteunen bij het gebruik van digitale tools en platforms?

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe we andere organisaties helpen met hun volgende stap? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij strategie, communicatie, design, techniek en data samenbrengen.

Social media campagne

INTERSPORT toont hoe je kan inspelen op verschillende momenten gedurende het jaar om het uitgebreide productaanbod van topmerken zoals NIKE, Adidas, PUMA, en de eigen merken bij het publiek onder de aandacht te brengen en de verkoop te stimuleren.

Bekijk de case    

Klaar voor de volgende stap?

Als full-service marketingbureau werken we graag samen met merken en organisaties die strategische groei en langdurige vooruitgang zoeken. Of het nu gaat om digitale oplossing, een positioneringsvraagstuk of resultaatgerichte marketingcampagnes.

Neem contact met ons op