De Dierenbescherming

Hitte actie

De social media campagne ‘Hitte actie’ voor de Dierenbescherming is in de zomerperiode gelanceerd om mensen bewust te maken van de snel stijgende temperatuur in de auto. De campagne is uitgerold via Facebook en Instagram.

Type:

Social media campagne

Doel:

Bewustwording

Concept

Afgelopen zomer hebben we gewerkt aan een campagne voor de Dierenbescherming: de hitte actie! De temperatuur in een stilstaande auto kan bij warm weer oplopen tot wel 50 °C. Dat is (net als voor mensen) voor honden levensgevaarlijk. Jaarlijks worden er door de Dierenbescherming helaas nog steeds veel oververhitte honden uit auto’s bevrijd. Om mensen bewust te maken van de snel stijgende temperatuur in de auto is een speciale sleutelhanger met thermometer ontwikkeld. Zo blijf je altijd alert op de gevaren van een (te) warme auto. De boodschap van de campagne was dan ook: “Laat je hond nooit achter in de auto!”

Doel

De hitte actie had als doel om mensen ervan te doordringen dat de temperatuur in een stilstaande auto snel oploopt en je geen dieren achter moet laten in de auto.

iPhone met drie met campagnebeelden op Facebook van de Hitte Actie

Content

De campagne werd op verschillende ‘warme’ momenten gedurende de zomerperiode ingezet. Hiervoor gebruikten we verschillende advertenties. Er is een A/B-test gedaan om te onderzoeken of een hond in beeld beter werkte dan alleen de thermometer aan een autosleutel. Omdat deze advertenties alleen getoond werden aan de doelgroep als het ook daadwerkelijk warm was buiten, kwam de noodzaak van de thermometer goed naar voren. Mensen konden na het klikken op de advertenties op Facebook en Instagram een eigen sleutelhanger bestellen.

Het resultaat

Al snel kwam uit de A/B-test naar voren dat de afbeelding van de hond met de autosleutel het beste werkte. Deze is na de eerste testperiode dus gebruikt voor de vervolgcampagnes. We hebben met deze campagne veel mensen met huisdieren bereikt. Mensen die een sleutelhanger hebben aangeschaft zijn vastgelegd als doelgroep: huisdierbezitters / dierenliefhebbers. Deze kunnen worden gebruikt voor retargeting.

iPhone met drie met campagnebeelden op Instagram van de Hitte Actie

Over Dierenbescherming

De Dierenbescherming heeft als droom dat we ooit leven in een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend zijn in het denken en handelen van mensen. We willen mensen helpen om zelf beter dieren te beschermen door diervriendelijke keuzes te maken in hun dagelijks leven.

Werknemer van de Dierenbescherming die een hond vasthoudt en brengt naar een Dierenambulance

Klaar voor de volgende stap?

Als full-service marketingbureau werken we graag samen met merken en organisaties die strategische groei en langdurige vooruitgang zoeken. Of het nu gaat om digitale oplossing, een positioneringsvraagstuk of resultaatgerichte marketingcampagnes.

Neem contact met ons op

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe we andere organisaties helpen met hun volgende stap? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij strategie, communicatie, design, techniek en data samenbrengen.

Social media campagne

INTERSPORT toont hoe je kan inspelen op verschillende momenten gedurende het jaar om het uitgebreide productaanbod van topmerken zoals NIKE, Adidas, PUMA, en de eigen merken bij het publiek onder de aandacht te brengen en de verkoop te stimuleren.

Bekijk de case