Flexa

Kleur van het Jaar

In het najaar van 2019 maakte Flexa wereldwijd de Kleur van het Jaar bekend. Samen met de Kleur van het Jaar 2019 ‘Spiced Honey’, lanceerde Flexa vier paletten waarin deze kleur werd gecombineerd met negen andere kleuren. Spiced Honey stond enkele maanden centraal in de communicatie-uitingen van Flexa.

Type:

Social media campagne

Doel:

Merkbekendheid

Doel

Het doel van de social media campagne was ten eerste om bekendheid te creëren voor #spicedhoney, de Kleur van het Jaar. Ten tweede om ene grote groep mensen te bereiken en hen vervolgens te inspireren om zelf aan de slag te gaan met de Kleur van het Jaar en het eindresultaat te delen.

Flexa Facebook campagnebeelden op drie iPhones

Content

Om consumenten in de gehele verf-reis met de juiste content te bedienen, zijn verschillende soorten content gemaakt. Volgens het See-Think-Do-Care model zijn we begonnen met brand awareness door het delen van inspirerende beelden (foto en video). Daarna hebben we de bereikte personen meer laten zien over de kleur Spiced Honey en ze de Visualizer App of Kleurtester laten gebruiken. Voor de care fase is een speciale landingspagina ontworpen waarop mensen het eindresultaat konden delen. Gedurende de gehele looptijd van de campagne hebben we de kanalen Facebook, Instagram, YouTube en Pinterest gebruikt.

Het resultaat

We hebben met deze campagne een grote groep nieuwe mensen bereikt. Meer dan 50% van de bereikte doelgroep was ook betrokken bij de content. Van deze groep hebben we 12% naar de website van Flexa gekregen om artikelen te lezen, de Visualizer App te downloaden en kleurtesters van één van de kleuren te bestellen.

Flexa Instagram campagnebeelden op drie iPhones

Over Flexa

Flexa is onderdeel van het wereldwijd opererende AkzoNobel. Flexa is het inspirerendste verfmerk van Nederland. Flexa inspireert, motiveert en helpt consumenten gedurende de gehele verf-reis om het huis te kleuren. Flexa helpt consumenten met inspirerende foto’s, kleurentools en how to-artikelen. Sinds 2004 benoemt het Flexa ColorLab elk jaar de Kleur van het Jaar.

Flexa kamer met Spiced Honey en Blauwe verf op de muur

Klaar voor de volgende stap?

Als full-service marketingbureau werken we graag samen met merken en organisaties die strategische groei en langdurige vooruitgang zoeken. Of het nu gaat om digitale oplossing, een positioneringsvraagstuk of resultaatgerichte marketingcampagnes.

Neem contact met ons op

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe we andere organisaties helpen met hun volgende stap? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij strategie, communicatie, design, techniek en data samenbrengen.

Social media campagne

INTERSPORT toont hoe je kan inspelen op verschillende momenten gedurende het jaar om het uitgebreide productaanbod van topmerken zoals NIKE, Adidas, PUMA, en de eigen merken bij het publiek onder de aandacht te brengen en de verkoop te stimuleren.

Bekijk de case