RB

Arbeidsmarkt-communicatie

De arbeidsmarktcommunicatiecampagne ‘RB zoekt jou’ is ontwikkeld om het Register Belastingadviseurs (RB) als werkgever op de kaart te zetten en nieuwe medewerkers te werven. De campagne is uitgerold via LinkedIn, Google advertising en vacaturesite Indeed. Daarnaast ontwikkelden wij de website rbzoektjou.nl.

Type:

Crossmediale campagne

Doel:

Nieuwe positionering

Concept

De verhuizing van het Register Belastingadviseurs naar Den Haag zorgt voor een verandering binnen de organisatie. Een frisse uitstraling en een stevige positionering midden in Den Haag. Om hiervoor de juiste mensen te werven hebben we een aantal RB-medewerkers als ambassadeur ingezet om sollicitanten te enthousiasmeren. De algemene boodschap is: het RB zoekt jou!

Doel

Het doel van de campagne was om de nieuwe positionering van het RB in Den Haag te laten zien. En nieuwe, enthousiaste medewerkers aan te trekken voor de 17 vacante vacatures.

Content

Voor deze crossmediale campagne hebben we verschillende uitingen gemaakt, zowel off- als online. Overal kwam de boodschap ‘het RB zoekt jou’ sterk terug. In de eerste fase hebben we met beeld gewerkt van de skyline van Den Haag. In een vervolgcampagne hebben we ingezet op de huidige medewerkers. Zowel in foto als video hebben zij het RB gepromoot. Middels een advertentiecampagne via Indeed en Google hebben we de openstaande vacatures gepromoot. Daarnaast is een speciale website gelanceerd waar de locatie, de verhalen van de medewerkers en de openstaande functies getoond werden. Hier kon eenvoudig worden gesolliciteerd op de openstaande functies.

Resultaat

We hebben in de eerste fase veel werkzoekenden bereikt. Uiteindelijk zijn er genoeg sollicitaties binnen gekomen via alle kanalen.

Over RB

Het Register Belastingadviseurs (RB) is dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. Zij kunnen bij het RB terecht voor belangenbehartiging richting overheid en politiek, vaktechnische informatie en ondersteuning in de beroepsuitoefening, opleidingen om register belastingadviseur te worden, en voor Permanente Educatie cursussen en workshops om kwaliteit en kennis op peil te houden.

Kom met ons in contact

Neem contact op en we reageren zo snel mogelijk.

Stuur een bericht

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe we andere organisaties helpen met hun volgende stap? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij strategie, communicatie, design, techniek en data samenbrengen.

Marketingcommunicatiestrategie

Hoe kunnen we de Alstroemeria beter zichtbaar maken onder bloemisten en handelshuizen zodat dit een positief effect heeft op de verkoop van de bloem? Met deze vraag klopte de promotiecommissie ‘Every Alstroemeria’ bij OBM aan.

Bekijk de case