KEEN

Trail Map

De online marketing campagne ‘KEEN Trail Map’ is in de zomer gelanceerd om bijzondere reisverhalen van de doelgroep van KEEN te delen. In een interactieve Trail Map konden deelnemers een formulier invullen om hun verhaal en foto achter te laten. De deelnemers maakten kans op een bedrag van € 2.500. In de social berichten promootten we de Trail Map en deelde we berichten van de deelnemers.

Type:

Online marketing campagne

Doel:

Lead generatie

Concept

We gingen op zoek naar bijzondere reisverhalen van de doelgroep van KEEN met als boodschap: ‘Where did you go?’ Hiervoor zetten we berichten in op social media. De doelgroep landde op de Trail Map, waar ze hun eigen verhaal konden delen of geïnspireerd werden door verhalen van andere reizigers.

Doel

Het doel van de campagne was om door de social media-inzet de doelgroep te laten groeien en verkeer naar de website te genereren.

KEEN Trail Map op laptop en mobiele apparaten

Content

Om de campagne onder de aandacht te brengen, hebben we de campagne opgedeeld naar verschillende fases en hebben de content aangepast aan die fases. Hierbij maakten we gebruik van het Hero-Hub-Hygiene model.

  • Hub: Engagement berichten
    Een introductie van de campagne, met de vraag ‘Where did you go?’ Waar verschillende landschappen werden getoond en het gevoel van een avonturier werd gevisualiseerd.
  • Hero: Activatie berichten
    Om de bestaande fans en nieuwe doelgroep te activeren, zetten we berichten in die direct doorverwijzen naar de website waar ze hun verhaal kunnen aanmaken. Ook deelden we verhalen van de deelnemers om te inspireren en de doelgroep aan te zetten om zelf ook een hun verhaal te delen.
  • Hygiene: Algemene promotie
    Deze berichten zette KEEN zelf in om, synchroon aan de promotie van de World map, hun producten onder de aandacht te brengen. Deze producten konden gekoppeld worden aan de verhalen van de deelnemers.

Resultaat

Uiteindelijk zijn er veel mensen die hun verhaal hebben gedeeld en heeft KEEN Footwear inzicht gekregen in verschillende doelgroepspecificaties. Ook hebben ze nieuwe mensen leren kennen die in hun doelgroep passen.

De Trail Map is nog steeds online. Wil je inspiratie op doen om een eventuele soortgelijke campagne te lanceren of ben je ook een globetrotter die zijn/haar verhaal graag wil delen? Ga naar: https://www.keenfootwear.com/en-it/keen-trail/

Keen Facebook campagnebeelden op drie iPhones

Over KEEN

Het Amerikaans schoenen- en accessoires bedrijf KEEN Footwear hebben vele winkellocaties in de VS en Canada. Tevens worden de buitenavontuur producten wereldwijd gedistribueerd. Zo ook naar Nederland. KEEN zet zich in voor kwaliteit, integriteit, gezondheid, pionieren en zorgen. Dit doen ze door middel van hun innovatieve producten van goede kwaliteit te voorzien en het promoten van een gezonde levensstijl. Ook zetten ze zich in als organisatie om de impact van het milieu tegen te gaan en non-profit partners te ondersteunen.

Keen Footwear sfeerbeeld met sandalen

Klaar voor de volgende stap?

Als full-service marketingbureau werken we graag samen met merken en organisaties die strategische groei en langdurige vooruitgang zoeken. Of het nu gaat om digitale oplossing, een positioneringsvraagstuk of resultaatgerichte marketingcampagnes.

Neem contact met ons op

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe we andere organisaties helpen met hun volgende stap? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij strategie, communicatie, design, techniek en data samenbrengen.

Social media campagne

INTERSPORT toont hoe je kan inspelen op verschillende momenten gedurende het jaar om het uitgebreide productaanbod van topmerken zoals NIKE, Adidas, PUMA, en de eigen merken bij het publiek onder de aandacht te brengen en de verkoop te stimuleren.

Bekijk de case