UNICEF

Voedingscampagne

Ieder kind heeft recht op voeding. De voedingscampagne van UNICEF is ontwikkeld om het verhaal over chronische ondervoeding van kinderen onder de aandacht te brengen. En fondsen te werven om kinderen een gevarieerde maaltijd aan te bieden. Voor deze campagne hebben we het online concept doorvertaald.

Type:

Online storytelling campagne

Doel:

Donatie werving

Concept

In Nederland houden we van lekker eten. We eten gevarieerd en lekker en delen dit graag op social media. Maar dat geldt niet voor alle kinderen op de wereld. Ook niet voor Melandra, ze is daardoor te klein en te licht. Wil je helpen? Deel dan nu je menu met Melandra en doneer.

Dit was de uitgangssituatie in de voedingscampagne van UNICEF. We hebben het campagneconcept online doorvertaald naar verschillende soorten content. Van foto’s tot video’s. Voor brand awareness tot conversie.

Doel

Het doel van de campagne was om het verhaal over chronische ondervoeding te vertellen en donaties te werven zodat UNICEF voedingsprogramma’s kan uitvoeren.

Content

De foto- en videocontent werd geplaatst op Facebook en Instagram. De insteek van de content was in de eerste fase gericht op de mooie foto’s die we in Nederland van ons eten maken. Daarna werd een split screen gemaakt richting Melandra. Wat hier duidelijk werd, was het verschil tussen wat we eten en wat Melandra eet. De call-to-action was Deel je menu en doneer. We hebben de content gekoppeld aan ontbijt, lunch en diner. De verschillende ‘geef’ voorbeelden waren ook gericht op drie verschillende producten. Zo werd de koppeling gemaakt met ons eten en de UNICEF-menu’s.

Over Unicef

Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben kinderen recht op. Daarom is UNICEF er. De kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties zorgt voor structurele verbetering van levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs. UNICEF is als eerste ter plekke en vertrekt als laatste.

Kind met een Unicef shirt spelend met een bal

Kom met ons in contact

Neem contact op en we reageren zo snel mogelijk.

Stuur een bericht

Thumbnail afbeelding Charmelia Webshop

Charmelia Webshop

Royal van Zanten is al 160 jaar actief binnen de internationale sierteelt. De Charmelia is één van de bloemen ontwikkeld door Royal van Zanten. Door een webshop hebben we het mogelijk gemaakt voor kwekers om een demobox te bestellen van de Charmelia.

Bekijk de case    
Thumbnail afbeelding Keen Trail Map

Trail Map

De online marketing campagne ‘KEEN Trail Map’ is in de zomer gelanceerd om bijzondere reisverhalen van de doelgroep van KEEN te delen. In een interactieve Trail Map konden deelnemers een formulier invullen om hun verhaal en foto achter te laten. De deelnemers maakten kans op een bedrag van €2.500.

Bekijk de case    
Thumbnail afbeelding Case Fiscaal Kennisplatform

Het Fiscaal Kennisplatform

Dé beroepsvereniging voor belastingadviseurs voor het mkb, klopte bij ons aan met een strategische uitdaging. We ontwierpen een oplossing waarin alle ambities en wensen bij elkaar kwamen: het Fiscaal Kennisplatform.

Bekijk de case