Dierenbescherming

Wervingsactie

De ambulances van de Dierenbescherming rukken 76.000 keer per jaar uit voor honden, katten, eendjes en andere dieren in nood. Door het intensieve gebruik zijn 18 ambulances aan vervanging toe, hiervoor zijn donaties nodig. 

Type:

Wervingsactie

Doel:

Awareness en donatie werving

Concept

Door de focus te leggen op het liefdevolle werk van de vrijwilligers op de ambulances bij het redden van dieren, wordt de urgentie van het reddingswerk duidelijk en benadrukken we de noodzaak voor 18 nieuwe dierenambulances. De boodschap is dan ook: zorg dat we niet stil komen te staan. Red dieren in nood!

Doel

Het doel van de campagne is om het werk van de Dierenbescherming bij nieuwe en bestaande doelgroepen onder de aandacht te brengen en donaties te werven.

Content

We hebben in deze campagne gekozen voor twee verschillende stijlen: animatie en fotografie. Middels animatie konden we voor zowel Facebook als Instagram Stories het reddingsverhaal in beeld brengen. De foto zorgt voor een duidelijke urgentie. We hebben een A/B-test uitgevoerd om te onderzoeken welk verhaal en welke contentvorm het beste werkte. Nadat mensen een advertentie hadden gezien, werden ze nog één keer geretarget.

Resultaat

In vier weken tijd heeft ruim 35% van de bereikte mensen een actie uitgevoerd via Facebook en Instagram. Daarvan heeft 3,5% een donatie gedaan. De CTR ligt op Instagram Stories lager dan op Facebook, maar we hebben via Stories wel veel mensen kunnen bereiken met het verhaal van de Dierenbescherming en de ambulances. Deze mensen hebben via retargeting nog een banner op Facebook gezien. Hier ligt de CTR hoger dan gemiddeld. 

Over de Dierenbescherming

De Dierenbescherming zet zich dagelijks in voor dieren in nood met dierenambulances, opvangcentra, inspecteurs en duizenden vrijwilligers in het hele land. De Dierenbescherming streeft ernaar om verstoord dierenwelzijn te verminderen of te voorkomen en de situatie voor zowel dier als mens te verbeteren.

Klaar voor de volgende stap?

Als full-service marketingbureau werken we graag samen met merken en organisaties die strategische groei en langdurige vooruitgang zoeken. Of het nu gaat om digitale oplossing, een positioneringsvraagstuk of resultaatgerichte marketingcampagnes.

Neem contact met ons op

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe we andere organisaties helpen met hun volgende stap? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij strategie, communicatie, design, techniek en data samenbrengen.

Social media campagne

INTERSPORT toont hoe je kan inspelen op verschillende momenten gedurende het jaar om het uitgebreide productaanbod van topmerken zoals NIKE, Adidas, PUMA, en de eigen merken bij het publiek onder de aandacht te brengen en de verkoop te stimuleren.

Bekijk de case